Kennis
Geplaatst in

5 manieren om beter te presteren in de gym

5 manieren om beter te presteren in de gym
Geplaatst in

Elke week sta je te zwoegen in de gym. Je boekt vooruitgang, maar je bent nog lang niet waar je uiteindelijk wilt zijn. Wat kan je dan doen om meer resultaat uit je training te halen? Wij hebben 5 manieren om beter te presteren in de gym op een rijtje gezet. Lees snel verder.

Vochtniveau
Drink vooraf, tijdens en na het sporten voldoende. Door genoeg te drinken blijft je vochtniveau op peil. Wat ‘genoeg’ is, hangt af van hoe intensief je sport en van de omgevingstemperatuur. Je kunt als leidraad 250 tot 500 ml per kwartier aanhouden. Als het warm is, moet je er extra op letten dat je genoeg drinkt. Lees er meer over in ons blog:Drink jij genoeg water?

Zorg voor een goed voedingsschema
Dat voeding belangrijk is weet iedereen. Maar wist je dat voeding zelfs zo belangrijk is, dat het voor 60% tot 70% verantwoordelijk is voor je sportresultaat! Voeding is je brandstof vóór het trainen en zorgt voor het herstel na je training. Als je voeding niet optimaal is kan je lichaam deze processen niet optimaal uitvoeren en zal het lichaam zichzelf niet snel genoeg kunnen herstellen voor je volgende training. Dus laat ongezonde dingen maar staan en kies voor verantwoorde, verse en biologische producten voor een optimaal sportresultaat.

Spice it up
Wanneer je traint aan de hand van een trainingsschema, kan het zijn dat je na verloop van tijd merkt dat je spieren stoppen met groeien. Vaak is dit na een aantal maanden. Je lichaam raakt gewend aan de oefeningen en je staat daardoor stil. Om je lichaam dus te blijven prikkelen is het goed om je training zo af en toe wat te veranderen. Verras je lichaam met nieuwe oefeningen.

Neem voldoende rust
Je spieren hebben na een training voldoende rust nodig om volledig te herstellen. Wanneer je niet voldoende rust neemt zullen je spieren zich niet compleet kunnen herstellen waardoor progressie zal uitblijven.

Eten
Eet en drink meteen na je training. Ben je klaar met sporten, drink dan genoeg en eet het liefst binnen 2 uur na de prestatie iets koolhydraatrijks. Hierdoor vul je snel je glycogeenvoorraad aan. Zorg dat je de koolhydraten in een gevarieerde maaltijd met eiwit en vet binnenkrijgt. Je spieren moeten namelijk herstellen en hebben daarvoor eiwit nodig.

Het drinken van een eiwit shake is een gemakkelijke manier om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen die het lichaam ondersteunt met spiergroei en herstel. Let wel op welke je neemt, er zijn velen verschillende whey, caseïne en plantaardige proteïne producten op de markt. Ze zijn echter niet allemaal even goed voor je lichaam en zitten vol met GMO’s, smaakstoffen, kleurstoffen, geraffineerde suikers en andere stoffen die niet thuis horen in een gezond en gebalanceerd dieet. De proteïne van Ekopura bied hierin uitkomst en is vrij van kunstmatige en onnodige toevoegingen, gemaakt met 100% biologische eiwitten en alleen natuurlijke ingrediënten van de aller hoogste kwaliteit. Wil je meer weten over onze producten? Klik dan hier.

Met deze tips kan het niet mis gaan, Go, Go, Go!

TOP

WINKELMAND 0

Login

Account aanmaken

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief