Overig
Geplaatst in

Dit zijn 5 voordelen van buiten trainen

5 voordelen van buiten trainen
Geplaatst in

Terwijl sommigen naar de gym gaan voor een killer workout, rennen anderen liever een rondje buiten. Een frisse neus en een extra shot vitamine D zijn lang niet alle voordelen om te trainen in de buitenlucht. Dit zijn 5 voordelen van buiten trainen:

Gratis onbeperkt sporten
Geen duur sportabonnement, maar gewoon helemaal gratis sporten. Dat is een van de voordelen van buitensporten. Zo lang de weersomstandigheden het ook maar een beetje toelaten, kan je buiten 24/7 onbeperkt gratis sporten. Buitensporten kan op zoveel ver-schillende manier, dus het zal nooit saai worden. Wissel een workout af met rennen, fietsen, skaten of duik het park in voor wat rek- en strekoefeningen. Daarnaast zijn in de meeste parken een veelvoud aan klimrekken en andere attributen te vinden waar je gro-te hoeveelheid oefeningen op kunt doen die je normaalgesproken in de gym doet. Dus hoppa.. die sportschoenen aan en gaan.

Vitamine D
Let the sun shine!!! Spierkrampen, migraine, rugpijn, vermoeidheid… het zijn slechts een paar klachten die je kunt krijgen van een tekort aan vitamine D. Daarom is het tijd om naar buiten te gaan. Tijd doorbrengen in de natuur helpt je met de opbouw van vol-doende vitamine D.

Sport wanneer je wilt.
De outdoor gym is altijd open. Je hoeft je niet te houden aan de tijden van de groepsles-sen, geen wachtrij bij de crosstrainer en je kan gelijk beginnen wanneer je de deur uit-stapt. Zelfs een intensieve workout van 20 minuten will do the job: een korte high-intensity workout is drie keer effectiever wat vetverbranding betreft dan een duurloop.

De natuur verminderd stress
Van buiten sporten neem de endorfine in je lichaam toe. Endorfine wordt uiteraard ook aangemaakt wanneer je gaat sporten in een sportschool, maar in mindere mate. Daar-naast is er onderzoek gedaan naar het verschil tussen een wandeling binnen (op de loopband) en een wandeling in de buitenlucht. De mensen die buiten wandelden waren veel positiever. Ook hadden zij gemiddeld genomen minder last van stress en hadden ze, meer dan de binnenwandelaars, de neiging om vaker te gaan wandelen. kortom, de bui-tenlucht en natuur werken ontspannend voor je lichaam en geest!

Je verliest meer calorieën als je buiten sport
Last but not least… je verliest meer calorieën en dat is natuurlijk heel mooi meegeno-men. Jezelf in het zweet werken op de loopband is op zich prima, maar uit een onder-zoek van Harvard blijkt dat je in de buitenlucht tien procent meer verbrandt door de weerstand van de wind. Ook als de grond niet helemaal vlak is, zal je lichaam harder werken.

TOP

WINKELMAND 0

Login

Account aanmaken

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief