Kennis
Geplaatst in

Hoe blijf je fit tijdens de vakantie? 6 tips om fit te blijven!

ekopura biologische eiwitten fit blijven vakantie
Geplaatst in

De zomervakantie is begonnen! Kijk jij ook zo uit naar zon, zee, strand en vooral volop genieten? In dit blog nemen we je mee, hoe je fit kan blijven tijdens je vakantie. Met een aantal tips en tricks kom je fit van vakantie terug.

Ontbijten
Begin de dag met een voedzaam en gezond ontbijt, ook op vakantie. Hoe verleidelijk die verse croissantjes of chocolade broodjes ook zijn. Probeer je zoveel mogelijk vast te houden aan het voedingspatroon dat je normaal hanteert.

Drink veel water
Een wijntje, biertje of een zomerse cocktail hoort erbij, maar vergeet niet dat daar enorm veel calorieën in zitten! Zorg ervoor dat je overdag voldoende water drinkt. Dit voorkomt uitdroging, is goed voor je huid en is belangrijk als je gezond en fit wilt blijven. It’s all about balance!

Eet zo puur en lokaal mogelijk
Blijf weg van de toeristenboulevards met pizza en frites en ga op zoek naar authentieke plaatsen met puur eten. Koop lokaal vers fruit, lekker als snack en om de kleine trek te stillen.

Eiwitten
Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Je spieren hebben eiwitten nodig. Ook als je minder traint tijdens je vakantie. Haal je eiwitten uit bijvoorbeeld kip, vis en noten of neem een eiwitshake.

Blijf in beweging!
Neem je sportspullen mee en blijf tijdens je vakantie actief. Plan een aantal activiteiten in waarbij je moet bewegen. Wandelen, zwemmen, hardlopen, fietsen, fitness, surfen, tennis, yoga, je kan hier alle kanten mee op. En neem een springtouw mee, deze neemt haast geen ruimte in je koffer in! Want als er geen sportschool in de buurt is, moet je toch op een andere manier blijven bewegen.

Geniet en relax
Het hele jaar hebben we het druk. Geniet tijdens je vakantie van het feit dat er even niets “moet”. Relaxen hoort ook bij een gezonde levensstijl.

We wensen iedereen een fijne vakantie.

TOP

WINKELMAND 0

Login

Account aanmaken

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief