Sport
Geplaatst in

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten?

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten?
Geplaatst in

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten? Wie kent het niet, je bent een tijdje actief bezig met een gezondere leefstijl, maar dan heb je een drukke periode qua studie of werk en dan merk je dat je alweer een paar trainingen hebt overgeslagen. Hoe motiveer je jezelf weer om de sportschool in te duiken. We hebben een aantal tips geselecteerd om beter met je motivatiedip om te gaan.

Sport op vaste dagen
Plan je sportdagen in. Hierdoor verklein je de kans dat je diezelfde dag een andere activiteit inplant. Sporten op vaste dagen is ook goed om een ritme vast te houden. Probeer je daar ook echt aan te houden, want van uitstel komt afstel.

Zoek een sportbuddy
Het is verleidelijk wanneer je een tijdje fanatiek een paar ochtenden in de week aan het sporten bent, om toch maar een ochtendje over te slaan. Maar als je weet dat je fitness maatje straks in z’n eentje in de sportschool staat, denk je wel twee keer na voordat je de wekker negeert. Dus team up!

Maak het leuk voor jezelf
Sporten hoeft niet saai te zijn! Zet lekker een muziekje op tijdens het sporten en wissel af met verschillende work-outs. In plaats van naar de sportschool te gaan, kan je ook met mooi weer gaan hardlopen, fietsen, voetballen of zwemmen. Teamsport kan sporten ook veel leuker maken.

Blijf jezelf uitdagen
Zorg dat je een plan hebt, want zonder plan is de kans groot dat je je motivatie kwijt raakt. Schrijf een aantal doelen op papier en daag jezelf uit om deze doelen te bereiken. Met een concreet doel zul je merken dat je veel minder de neiging hebt om een training te skippen en dat is goed voor de motivatie.

Progressie
Focus je op progressie. Het is belangrijker om je te richten op vooruitgang dan alleen gefocust te zijn op het einddoel. Het is natuurlijk goed om een doel te hebben, maar probeer daar niet de focus op te leggen. Als je bijvoorbeeld alleen maar de nadruk gaat leggen op het bereiken van een bepaald gewicht, dan is de kans heel groot dat je je motivatie verliest op het moment dat je niet op schema lig.

Geen smoesjes
We kennen deze smoesjes allemaal…. “Ik heb het druk, ben zo moe, ik ga morgen wel “ en ga zo maar door. Dit zijn allemaal argumenten om het sporten uit te stellen. Ga daar niet in mee. Gewoon lekker beginnen en als je eenmaal bezig bent dan is het meestal ook wel weer leuk.

Beloning
Beloon jezelf na het trainen. Deze beloning kan bestaan uit bijvoorbeeld een bakje verse aardbeien, kwark of een heerlijke eiwitshake of smoothie. Let wel op wat voor eiwitten gebruikt want veel eiwitpoeders zitten vol kunstmatige toevoegingen. Ekopura Organic Whey en Organic Vegan proteïne zijn zorgvuldig samengesteld met pure en biologische ingrediënten en worden geproduceerd met respect voor mensen, dieren en de natuur.

TOP

WINKELMAND 0

Login

Account aanmaken

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief