Recepten
Geplaatst in

7x Power ontbijt en snacks voor Crossfitters

7x Power ontbijt en snacks voor Crossfitters
Geplaatst in

Als CrossFitter belast je je lichaam maximaal. Heb je het Crossfit virus te pakken? Dan is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Elke workout verbrand je veel calorieën, verlies je vocht, verbruik je vitaminen en mineralen en beschadig je spierweefsel. Dat moet allemaal aangevuld worden.

Als CrossFitter belast je je lichaam maximaal. Heb je het Crossfit virus te pakken? Dan is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Elke workout verbrand je veel calorieën, verlies je vocht, verbruik je vitaminen en mineralen en beschadig je spierweefsel. Dat moet allemaal aangevuld worden.

Als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, kan het de beste prestaties leveren. Ga je voor bewerkte voedingsmiddelen, te weinig vitamines en mineralen en te veel suikers dan zal het uit balans raken. De juiste voeding is dus essentieel. Ga daarom voor puur natuur. In dit artikel geven we jou wat handige tips.

Je lichaam heeft na het trainen vooral voeding nodig waaruit het een hoop energie en bouwstoffen kan halen. Probeer altijd binnen een uur na het sporten wat te eten. Je lichaam heeft de voedingsstoffen op dat moment hard nodig. Het is verstandig om vooral koolhydraten en eiwitten te eten na het sporten.

Koolhydraten en Eiwitten

Koolhydraten heb je nodig om je lichaam weer van nieuwe energie te voorzien. Ze vullen de glycogeen voorraad in je spieren aan waardoor je weer eerder in staat bent om zware inspanning te leveren.

Eiwitten zijn daarnaast ontzettend belangrijk voor spierherstel en spieropbouw. Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren en je hebt er voldoende van nodig om goed te herstellen na een training. Om te weten hoeveel eiwit je ongeveer nodig hebt op een dag kan je dit artikel raadplegen.

Zorg er daarom altijd voor dat je bij elke maaltijd een goede hoeveelheid koolhydraten en eiwitten binnenkrijgt.

7x  Power ontbijt en snacks voor Crossfitters

In een druk leven kan het lastig zijn om altijd de juiste voeding tot je te nemen. Planning is daarom belangrijk. Daarnaast moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Wij hebben daarom zeven recepten voor jou op een rij gezet voor een power ontbijt en snacks voor tussendoor.

Power Ontbijt

Ekopura overnight oatsOvernight oats – Het ultieme power ontbijt dat je de avond van te voren klaarmaakt. Voorziet in een goede hoeveelheid koolhydraten en eiwitten. Daarnaast hoef je het ’s ochtends alleen een minuutje op te warmen en kan je iedere keer andere ingrediënten toevoegen. Kijk hier hoe je het maakt.

Frambozen en banaan smoothie bowl Ontbijt smoothie – Hier kan je werkelijk al je favoriete gezonde ingrediënten in mixen. Het zorgt wederom voor een goede balans tussen koolhydraten en eiwitten. Klaar in een handomdraai. Voeg er bijvoorbeeld nog een scoop eiwitpoeder aan toe. Kijk hier voor recepten.

Chiapudding met passievruchtChia pudding – Dit maak je eveneens de avond van te voren met je favoriete fruit en laat je een nacht in de koelkast indikken. Ook hier kan je een extra scoop eiwitten aan toevoegen voor optimaal spierherstel. De volgende ochtend haal je het uit de koelkast en klaar. Kijk hier hoe je het maakt.

Tussendoortjes

Eiwitshake met banaanEiwitshake met banaan – voorziet in de snelle eiwitbehoefte na het sporten en daarnaast de benodigde koolhydraten om de energie niveaus aan te vullen. Gemakkelijk en snel te maken in een blender. Kijk hier voor meer recepten.

homemade Ekopura granola barsGranola bar – Kant en klaar te kopen of veel leuker en gezonder om zelf te maken. Let wel op dat er niet te veel suiker en vet in zit want sommigen zijn net snoep. Hier een heerlijk gezond recept voor home made granola bars.

Proteïne bananenbroodProtein bananenbrood – Vol met gezonde koolhydraten, eiwitten en ontzettend lekker. Kijk hier voor het recept.

noten en zadenNoten en zaden – Zitten vol met omega 3 vetten, vitaminen en mineralen en zijn daarom het perfecte tussendoortje. De hoge caloriewaarde zorgt ervoor dat je er weer een tijdje tegenaan kunt en zijn daarnaast de perfecte toevoeging aan een shake of smoothie.

Eiwitpoeder

Aan de meeste van de bovenstaande recepten kan je eiwitpoeder toevoegen voor een snelle stimulans van het spierherstel. Let echter wel op want veel proteïnes bevatten GMO’s, kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen, geraffineerde suikers en andere ongezonde toevoegingen die volgens ons niet thuis horen in een gezond en gebalanceerd dieet.

Wij kiezen echter enkel voor puur natuur en biologisch. Alleen het beste voor een sterk lichaam. Meer weten over onze producten? Klik dan hier!

 

De volgende keer gaan we in op de perfecte lunch en avond maaltijden voor Crossfitters.

Doe mee aan het gesprek

TOP

WINKELMAND 0

Login

Account aanmaken

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief