Overig
Geplaatst in

Sportief en gezond het nieuwe jaar in

Sportief en gezond het nieuwe jaar in
Geplaatst in

De drukke decembermaand zit er weer bijna op. We hebben alle feesten en dinertjes weer bijna overleefd. Hoog tijd om weer aan de slag te gaan en het nieuwe jaar knallend te beginnen. Sporten, ontspannen en gezond eten zijn goed voor lichaam en geest. We hebben wat tips op een rijtje gezet om Sportief en gezond het nieuwe jaar in te gaan

Cliché, maar waar: Eet bewust en gezond!
Beperk je tot drie maaltijden per dag, eet minder tussendoortjes en probeer alcohol zoveel mogelijk te laten staan. Kies liever voor water of thee zonder suiker en neem geen drankjes met veel calorieën. Als je wilt afvallen en een dieet gaat volgen kan het verstandig zijn om een multivitaminen ter aanvulling te nemen. Zo weet je zeker dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt. In ons blog vitamines en mineralen gaan we hier verder op in.

Stel realistische doelen
Begin 2017 goed door realistische doelen te stellen. Misschien was 2016 al fantastisch, maar dat betekent niet dat 2017 niet nog beter kan zijn. Of misschien was 2016 niet het beste jaar, maar laat je daardoor niet weerhouden om van 2017 een goed jaar te maken. Denk aan de dingen die je wil bereiken in 2017. Dit kan op sportief gebied zijn, maar ook persoonlijke groei. Schrijf jouw doelen op, dan gaan ze leven.

Slaap voldoende
Slaap is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook essentieel voor spiergroei en spierherstel na het trainen of spierbehoud tijdens het afvallen. Voldoende slaap is een lastig begrip, omdat dit voor iedereen anders is. Luister naar je lichaam en rust als het nodig is. Maak het niet te laat en ga naar bed als je voelt dat je moe wordt. Wil je tips om beter te slapen? Lees dan ons blog: Slaap jij genoeg? 7 simpele tips

Zorg voor goede gewoontes!
Zorg ervoor dat je goede voornemen geen voornemen blijft, maar een goede gewoonte wordt. Hou het simpel. Probeer niet je hele leven in één keer te veranderen. Focus je liever op de kleinste gewoontes die de grootste veranderingen teweeg brengen.

Eet fruit & groenten
“Snoep verstandig, eet een appel!” Fruit is heerlijk als je toch trek krijgt in zoet. Vergeet ook niet om voldoende groente te eten. Probeer minimaal op 350 gram te komen en in elke maaltijd iets van groenten te verwerken. Zelfs in je ontbijt! Denk hierbij aan een omelet met groenten of een proteïne shake gevuld met verschillende soorten groenten.

We hopen dat deze tips jou helpen om sportief en gezond het nieuwe jaar in te gaan!

TOP

WINKELMAND 0

Login

Account aanmaken

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief