Sport
Geplaatst in

Veel ongezonde whey proteines verkrijgbaar

Biologische whey proteine
Geplaatst in

Whey proteïne is een type eiwit dat afkomstig is van wei, een bijproduct dat ontstaat tijdens het maken van kaas. Wei, ook vaak melkplasma genoemd, is het vocht dat overblijft nadat de melk gestremd is en de kaas is gemaakt. Dit vocht smaakt licht zuur en is bijzonder fris, heeft een zeer hoge voedingswaarde en is rijk aan eiwitten, B vitamines, melksuiker, mineralen en beta-glucanen. Daarnaast bevat wei in tegenstelling tot melk en kaas nauwelijks of geen vetten.

Afgaande op het bovenstaande is whey proteïne dus een zeer gezonde aanvulling op het dagelijkse dieet, echter barst 95% van alle whey proteïnes die in de winkel te koop zijn van de ongezonde toevoegingen, zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen en inferieure proteïnes!

Deze toevoegingen zijn niet alleen onnodig, ze zijn ook nog eens enorm schadelijk voor de gezondheid:

  • Geraffineerde en kunstmatige suikers: zijn schadelijk voor het lichaam en kunnen leiden tot allerlei klachten en aandoeningen, zoals diabetes, zwaarlijvigheid, een verhoogd cholesterolgehalte, hoofdpijn, migraine en zelfs kanker. Ook kunnen deze zoetmakers de bloedsuikerspiegel, hormoonspiegel en zuurtegraad van het lichaam sterk ontregelen.
  • Soja: bevat veel stoffen die kunnen leiden tot allergische reacties en ontstekingen. Ook zitten er fytozuren in soja, die mineralen (met name calcium, magnesium en zink) uit het lichaam onttrekken. Daarnaast bevat soja enzymremmers, en ook de schildklierfunctie wordt door soja negatief beïnvloed, wat kan leiden tot een disbalans in de hormoonhuishouding. De meeste soja is bovendien genetisch gemanipuleerd.
  • Eieren: zijn op zich heel gezond, maar de meeste whey proteïne bevat eieren die niet biologisch zijn. De gebruikte legbatterijeieren zitten vol hormonen en antibiotica, en de legkippen hebben een mensonwaardig leven gehad.
  • Tarwegluten: veel mensen zijn allergisch of intolerant voor tarwegluten, vaak zonder dat ze het zelf weten. Een allergie of intolerantie voor gluten kan leiden tot ontstekingen, pijn, diarree, opgeblazen gevoel en/of winderigheid.
  • Conserveringsmiddelen: zijn vaak gemaakt van niet-natuurlijk en de toxische stoffen en hebben geen enkele toegevoegde waarde voor de gezondheid. Sommige conserveringsmiddelen kunnen zelfs schadelijk zijn voor het lichaam.
  • Inferieure proteïnes: zijn afkomstig uit de bio-industrie en worden gemaakt van dierlijke (afval)producten. Deze proteïnen zitten vaak boordevol hormonen, antibiotica en verdelgingsmiddelen. Bovendien worden deze dierlijke proteïnes tijdens het verwerkingsproces verhit op hoge temperaturen, waardoor toxische stoffen vrijkomen en de voedingswaarde, waaronder die van de aminozuren, grotendeels verloren gaat.

Welke whey proteïnes zijn de beste keuze?
De beste kwaliteit whey proteïnes zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten geen schadelijke ingrediënten zoals geraffineerde en kunstmatige suikers (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen en inferieure proteïnes. Ekopura Organic Whey Protein is een goed voorbeeld van een whey proteïne die gegarandeerd zuiver en schoon is.

Doe mee aan het gesprek

TOP

WINKELMAND 0

Login

Account aanmaken

Wachtwoord herstel

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt per e-mail een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ekopura Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Nieuwsbrief